Aanplanten 

Deskundige Boom Aanplanting en Verzorging

Op zoek naar professioneel advies over het aanplanten en verplanten van bomen? Of u nu belang heeft bij standplaats-verbetering, gedetailleerde bestekken, het plaatsen van bestellingen, of de keuring van diverse bomen zoals op naakte wortel, als kluit- of containerbomen, onze expertise als vakbekwame boomverzorger staat garant voor de beste ondersteuning. Met ons als uw European Tree Worker, kiest u altijd de juiste boom voor elke tuin.

B2B / overheden

Het zorgvuldig aanplanten van een stadsboom die zijn rol binnen de stedelijke omgeving vervult, vereist een uitgekiend proces. Vanaf de initiale locatieplanning tot de aanleg van de standplaats, boomselectie, planten, bewateren en verzorging van de jonge boom - elke stap is cruciaal. Vaak worden deze stappen onderschat, wat kan leiden tot ongunstige uitkomsten met potentieel ernstige gevolgen.
Een tijdsbestek van 20 tot 25 jaar, of langer, is nodig voordat een nieuw geplante boom volledig functioneel is. Gedurende zo'n lange periode kunnen er veel zaken misgaan, vooral als er geen gestructureerde en systematische aanpak wordt gevolgd. Verantwoordelijkheden verschuiven en het is essentieel dat het beheerconcept helder en gestructureerd blijft, ongeacht deze veranderingen. Alleen door een strategisch en consequent beleid kunnen we ervoor zorgen dat jonge bomen slagen in hun rol en dat de investering in het aanplanten zijn vruchten afwerpt.
​Het is van belang de cyclus van hoge sterfte in de eerste jaren na het aanplanten te doorbreken, zodat we blijven profiteren van de verkoelende werking en talrijke andere waardevolle functies en/of ecosysteemdiensten van stadsbomen.

GSM 0478 77 94 05